INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER


Dette dokumentet informerer brukerne om retningslinjene for informasjonskapsler som gjelder for dette nettstedet og hvordan de benyttes, samt gir brukerne muligheten til å samtykke til bruken av dem. Samtykke gis av brukerne når de fortsetter å bruke nettstedet, som indikert av den spesifikke informasjonen på første navigeringsside, der det angis at det finnes retningslinjer for informasjonskapsler.

1.- Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er informasjon som ofte inneholder en anonym, unik identifikasjonskode som sendes til nettleseren av en internettserver og lagres på harddisken til brukeren. Dersom man senere kobler seg til nettstedet, kan disse informasjonskapslene leses og gjenkjennes av nettstedet med den informasjonen de har innhentet ved tidligere tilkoblinger. De brukes først og fremst til å drive eller forbedre funksjonaliteten til nettstedet, samt gi forretnings- og markedsinformasjon til eieren av nettstedet.

2.- Autorisasjon til bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt.

I samsvar med varselet om informasjonskapsler som vises på første navigeringsside på nettstedet, samt for disse retningslinjene for informasjonskapsler, samtykker brukeren eller den besøkende i at ved å bruke nettstedet gis et uttrykkelig samtykke til bruk av informasjonskapsler som beskrevet her, unntatt i de tilfeller der brukeren har endret konfigurasjonen av nettleseren sin for å blokkere dem. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, en forståelse av at brukeren regnes som å benytte nettstedet når noe av det følgende utføres: Lukke meldingen om informasjonskapsler på første navigeringsside, bruke nettsidene på nettstedet, klikke på et element på nettstedet osv.

3.- Typer av informasjonskapsler som brukes på nettstedet vårt

En person som bruker nettstedet vårt kan støte på informasjonskapsler som er lagt inn av eieren av nettstedet («ekte informasjonskapsler») eller informasjonskapsler fra forskjellige enheter som samarbeider med eieren om markedsføring av innhold og levering av tjenestene på nettstedet («direkte tredjeparts informasjonskapsler»).

Nettstedets informasjonskapsler brukes som beskrevet nedenfor og for de formålene som er beskrevet her:

A. Tekniske informasjonskapsler:

a. Informasjonskapsler som er strengt nødvendige for å kunne drive nettstedet: Essensielle for å kunne vise nettsider og for at ulike funksjoner skal kunne fungere. Uten disse kan du ikke bruke søketjenester, prissammenligninger og andre tjenester som er tilgjengelige på nettstedet.

b. Tilpasningskapsler: Disse brukes til å forenkle navigeringen på nettstedet, for å registrere de valgene man har foretatt på nettstedet og tilby mer personlig tilpassede funksjoner. I noen tilfeller tillater vi at annonsører eller tredjeparter plasserer informasjonskapsler på nettstedet vårt for å tilby personlig tilpasset innhold og tjenester. I alle tilfeller innebærer en bruk av nettstedet at man aksepterer at denne type informasjonskapsel benyttes. Hvis informasjonskapsler blokkeres, kan vi ikke garantere at nettstedet fungerer optimalt.

c. Informasjonskapsler til statistiske formål og til å måle trafikk: Disse innhenter informasjon om bruken av nettstedet, hvilke sider man besøker og eventuelle feil som kan oppstå under navigering. Vi bruker også informasjonskapsler til å gjenkjenne kilden til besøket på nettstedet. Disse informasjonskapslene innhenter ikke informasjon som kan brukes til å identifisere deg. All informasjon innhentes anonymt og brukes til å forbedre driften av nettstedet. Derfor inneholder ikke informasjonskapslene våre noen personopplysninger. I noen tilfeller håndteres disse informasjonskapslene på våre vegne av tredjeparter, men de har ikke lov til å bruke dem til andre formål enn de som er nevnt ovenfor. En bruk av nettstedet innebærer at man aksepterer at denne type informasjonskapsel benyttes. Hvis de blokkeres, kan vi ikke garantere at nettstedet fungerer korrekt.

 

      GOOGLE ANALYTICS

    
      SEMBOX
     
30 dager


B. Kapsler for annonsering og gjenmarkedsføring
: Brukes til å innhente brukerinformasjon for å kunne vise annonser på nettstedet eller tredjeparts nettsteder.

 

Zanox
http://zanox.es/gb/about-zanox/privacy/
 30 dager
Criteo
 30 dager
Tradedoubler
 30 dager
 Facebook
 30 dager


C. Sosiale informasjonskapsler
: Disse informasjonskapslene tillater at nettstedet vårt kan deles med andre og at man kan klikke på «Liker» på nettsamfunn som Facebook, Twitter, Google+ osv.


Varigheten på informasjonskapslene vi bruker kan variere. Det finnes informasjonskapsler som bare gjelder for én økt, f.eks. ett enkelt søk eller én leseøkt, og disse forsvinner når nettleseren lukkes. Det finnes også lagrede informasjonskapsler, som har en variabel levetid. Den maksimale levetiden for informasjonskapsler i denne andre kategorien er 5 år.

4.- Håndtering av informasjonskapsler

Brukerne må være klar over at dersom informasjonskapsler ikke er aktivert på enheten, kan opplevelsen av nettstedet bli begrenset, og det kan være at tjenester og navigasjon ikke fungerer slik man ønsker.

4.1.- Hvordan kan informasjonskapsler deaktiveres/aktiveres?

Det er flere måter å håndtere informasjonskapsler på. Ved å endre innstillingene i nettleseren din kan du velge å deaktivere informasjonskapsler eller motta en advarsel før du aksepterer en. I tillegg kan brukerne slette alle informasjonskapsler som er lagret i nettleserens mappe for informasjonskapsler. Hver nettleser har ulik konfigurasjonsprosedyre.

Slik kan du håndtere informasjonskapsler på de store nettleserne. Hvis du vil ha mer informasjon om å håndtere informasjonskapsler på nettbrett og/eller mobiltelefon, les bruksanvisningen eller bruk hjelpetjenester på Internett.  

 

 

 • MICROSOFT WINDOWS EXPLORER
 • GOOGLE CHROME
 • MOZILLA FIREFOX
 • APPLE SAFARI
 •  

   

  Hvis du vil finne ut hvordan man håndterer informasjonskapsler på andre nettlesere, se i bruksanvisningen eller bruk hjelpetjenester på Internett.

  4.2.- Hvordan kan man deaktivere/aktivere informasjonskapsler fra tredjepart?

  Tredjeparts informasjonskapsler er ikke installert av oss; de installeres av forretningspartnere eller andre parter når man besøker dette nettstedet. Derfor foreslår vi at brukerne konsulterer tredjepartens nettsted for å få mer informasjon om hvordan de installerer informasjonskapsler og hvordan de håndteres. Vi vil også invitere brukerne til å sjekke følgende nettsted: http://www.youronlinechoices.com/es/. Her finnes nyttig informasjon om bruken av informasjonskapsler og hvilke tiltak du kan iverksette for å beskytte personvernet ditt på Internett.