Bravofly: Search and book cheap flights

KUNNGJØRING OM INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

1. Innføring
2. Hvem kontrollerer dataene dine? 
3. Hva er informasjonskapsler og annen lignende teknologi? 
4. Autorisasjon til bruk av Informasjonskapsler på Webområdet vårt
5. Hvilke kategorier av data samler vi inn og bruker?
6. Type Informasjonskapsler brukt på webområdet
7. Liste over Informasjonskapsler som bruker på dette Webområdet
8. Hvorfor samler vi inn dine data?
9. Hvor lenge beholder vi dine data? 
10. Administrasjon av Informasjonskapsler
11. Hva er dine rettigheter til databeskyttelse, og hvordan kan du utøve disse?
12. Kontaktinformasjon til databehandlingsansvarlig
13. Kontaktinformasjonen til personvernombudet vårt

1. Innføring

Disse retningslinjene for informasjonskapsler gir deg informasjon om informasjonskapsler og annen lignende teknologi (heretter feller referert til som «Informasjonskapsler») som brukes på webområdet vårt («Webområdet») og på mobilappen («App»), slik at du får en bedre forståelse av bruken av Informasjonskapsler under navigasjonen, og gi ditt samtykke til dette.

2. Hvem kontrollerer dataene dine?

Når man i disse personvernreglene nevner «selskapet», «vi», «oss», «vår» eller «databehandlingsansvarlig», viser dette til:

BravoNext, S.A. er et sveitsisk selskap som tilhører lastminute.com group, registrert i foretaksregisteret i Ticino med registreringsnummer CHE - 115.704.228, og med juridisk kontoradresse i Vicolo de’ Calvi 2 - CH-6830 Chiasso, Sveits, som er ansvarlig for behandling av brukernes og/eller kundenes personopplysninger etter disse personvernreglene (heretter «selskapet», «vi», «oss», «vår», «databehandlingsansvarlig»).

Vi er, siden vi er lokalisert i Sveits, underlagt sveitsisk lov om vern av personopplysninger. Av den grunn er vi pålagt å opptre i samsvar med de forpliktelser som følger av sveitsisk føderal lov om datavern av 19. juni 1992 (FADP). Tilsvarende informerer vi brukerne og/eller kundene om at EU-kommisjonens vedtak gjort den 26. juli 2000, i samsvar med direktiv 95/46/EF fra Europaparlamentet og Rådet som vedrører tilstrekkelig grad av vern av personopplysninger i Sveits, erklærer at i Sveits garanterer lovverket et tilfredsstillende beskyttelsesnivå i samsvar med direktiv 95/46/EF.

3. Hva er informasjonskapsler og annen lignende teknologi?

Informasjonskapsler er små filer som lagres på datamaskinen, harddisken, smarttelefonen eller nettbrettet ditt (heretter kalt «enheten»). Disse informasjonskapslene inneholder en begrenset mengde data om deg, som lar en server levere en side som er skreddersydd for deg og din enhet.

På Webområdet vårt kan vi også bruke lignende teknologier som kalles merker (som for eksempel «sporingspiksler» eller «skript»), «lokalt lagret HTML5», «Websignaler» eller «plugin-moduler», samt «software development kits» (SDKer) og fingeravtrykksteknikker som lagrer eller får innsyn i informasjon om brukerens enhet, for å identifisere den slik at besøk på webområdet kan analyseres.

Disse lignende teknologiene kan også brukes sammen med informasjonskapslene, for å gjøre det mulig for informasjon å bli lagret på, eller sendes til eller fra, den enheten du bruker til å få tilgang til Webområdet vårt.

Videre vil man ved å bruke Informasjonskapsler og andre lignende teknologier som er beskrevet over, ved retur til Webområdet, kunne lese og gjenkjenne disse teknologiene, som primært brukes til drive eller forbedre måten Webområdet vårt fungerer på, og i tillegg gi forretnings- og markedsføringsinformasjon til eieren av Webområdet.

4. Autorisasjon til bruk av Informasjonskapsler på Webområdet eller Appen vår

I samsvar med varselet om bruk av Informasjonskapsler som blir vist på hjemmesiden på Webområdet (eller før du begynner å bruke Appen) sammen med de tilhørende retningslinjene for Informasjonskapsler, gir du ditt klare samtykke til bruken av Informasjonskapsler som her er beskrevet, med unntak av når du har endret preferansene fine gjennom «Gå gjennom innstillinger» eller har endret innstillingene i nettleseren til å deaktivere bruken av dem. 

5. Hvilke kategorier av data samler vi inn og bruker?

Når du besøker Webområdet og bruker det Sammenligningstjenesten vår eller åpner Appen vår (du som «bruker») samler vi inn de følgende kategoriene av personopplysninger:

Personopplysninger som samles inn automatisk fra webområdet og fra tredjeparter

  • Informasjon om dine besøk til og bruk av Webområdet, så som informasjon om enheten og nettleseren du bruker, IP-adressen din eller domenenavn til datamaskiner som er koblet til Webområdene, uniforme ressursidentifikatorer for forespørsler som er gjort, tidspunktet for forespørselen, metoden som brukes til å sende forespørselen til serveren, størrelsen på arkivet man har fått som svar, nummerkoden som angir statusen til svaret gitt av tjeneren (riktig, feil, osv.), samt andre parametere som er knyttet til operativsystemet og det datamaskinmiljøet som brukes, dato og tidspunkt for ditt siste besøk, varigheten til besøket, kilde til viderehenvisning og navigasjonsstien på Webområdet for besøket ditt, inkludert de tjenestene og tilbudene du er interessert i. Legg merke til at det kan hende vi kobler denne informasjonen til kontoen din.

Se om det følgende punktet i disse retningslinjene for nærmere informasjon om formålene med innsamling av denne informasjonen.

6. Type Informasjonskapsler brukt på webområdet

6.1 Type Informasjonskapsler etter administrasjonsenhet

Avhengig av hvilken enhet som administrerer webområdet eller domenet som informasjonskapslene sendes eller prosesseres fra, finner man følgende typer Informasjonskapsler:

  • Førsteparts Informasjonskapsler: Disse sendes til enheten din fra et webområde eller et domene som er administrert av oss, og som leverer den tjenesten du forespurte.

  • Tredjeparts Informasjonskapsler: Disse sendes til enheten din fra et annet webområde eller domene enn det som er administrert av oss, men av et separat foretak som prosesserer data innhentet av Informasjonskapsler.

6.2 Type Informasjonskapsler etter hvor lenge du er tilkoblet 

Avhengig av hvor lenge du er aktiv på enheten din, vil dette være de ulike typene Informasjonskapsler:

  • Øktinformasjonskapsler: Disse er utformet for å motta og lagre data mens du har tilgang til webområdet. Disse informasjonskapslene vil ikke bli lagret på enheten din når du avslutter navigeringsøkten eller Webområdet.

  • Vedvarende Informasjonskapsler: Disse typene Informasjonskapsler vil forbli lagret i enheten din, og kan hentes inn og prosesseres etter at du har gått ut av webområdet også, dersom du navigerer området en forhåndsbestemt tid. Informasjonskapselen blir værende på harddisken til den når utløpsdatoen. Vi benytter vedvarende Informasjonskapsler i maksimalt 1 år på Webområdet vårt. Når det punktet nås vil nettleseren fjerne informasjonskapselen fra harddisken.

6.3 Typer Informasjonskapsler og lignende teknologi inndelt etter formål

Informasjonskapsler og lignende teknologier (felles kalt «Informasjonskapsler») kan grupperes på følgende måte:

  • Tekniske Informasjonskapsler: disse informasjonskapslene er nødvendig for drift av Webområdet vårt eller Appen vår, og viktig for å kunne bla gjennom og muliggjøre bruk de av de ulike funksjonene på Webområdet. Uten disse kan du ikke bruke søkefunksjonen, sammenligningsfunksjonen, eller bestille andre tilgjengelige tjenester på Webområdet vårt eller på Appen.

  • Persontilpassede Informasjonskapsler: Disse brukes til å gjøre navigeringen på Webområdet eller på Appen vår enklere, samt å huske valgene dine, og tilby deg tjenester med bedre personlig tilpasning. I noen tilfeller kan vi la annonsører og andre aktører plassere Informasjonskapsler på Webområdet vårt eller på Appen for å gi persontilpasset innhold og tjenester. Vær klar over at dersom du blokkerer informasjonskapslene, kan vi ikke garantere at disse tjenestene vil fungere.

  • Analytiske Informasjonskapsler for statistiske formål, og for å måle trafikken: Disse informasjonskapslene samler informasjon om din bruk av Webområdet eller Appen, hvilke sider du besøker, og eventuelle feil som oppstår under navigasjonen. Vi bruker også disse Informasjonskapslene for å kjenne igjen hvilket opphavssted besøkene til Webområdet eller Appen kommer fra. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som kan identifisere deg personlig. All informasjonen samles inn på en anonym måte, og brukes til å forbedre funksjonen av Webområdet eller Appen ved hjelp av statistiske opplysninger. Disse informasjonskapslene inneholder derfor ikke personlige data. I noen tilfeller administreres noen av disse informasjonskapslene på vegne av tredjepartsaktører, men de kan ikke brukes av dem til andre formål enn de som er nevnt over. 

  • Informasjonskapsler for reklame og gjenmarkedsføring: Disse Informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon slik at reklamen som vises er mer interessant for deg, og for å vise andre reklamekampanjer i tillegg til reklamen på Webområdet eller Appen, i tillegg til på tredjeparts webområder. Mange av informasjonskapslene våre er «tredjeparts informasjonskapsler» som ikke administreres av oss, og som vi på grunn av den måten de fungerer, ikke har tilgang til, og vi er heller ikke ansvarlige for administrasjonen eller formålet til disse. Personvernreglene inneholder mer informasjon om hvordan tredjeparts Informasjonskapsler fungerer, hva hensikten med dem er, og hvordan de brukes. Du finner denne informasjonen i listen over Informasjonskapsler som er tilgjengelig i punkt 7 i disse retningslinjene for Informasjonskapsler.
    For dette formål kan vi også anvende tredjepartstjenester for å samle inn data og/eller publisere reklame når du besøker Webområdet eller Appen vår. Disse selskapene bruker ofte anonym og aggregert informasjon (og inkluderer ikke, for eksempel, navn, adresse, e-postadresse eller telefonnummer) om besøkene dine på dette eller andre webområder eller på Appen, for å kunne publisere annonser om varer og tjenester som kan interessere deg.

  • Informasjonskapsler for reklame og retargeting delt med tredjeparter: disse informasjonskapslene som brukes på Webområdet vårt gjennom målgruppeteknologiplattformer som er angitt i punkt 7 i disse retningslinjene for Informasjonskapsler, vil samle inn pseudonymiserte personopplysninger, betyr at informasjonen ikke kan brukes på egen hånd til å identifisere en spesiell person eller organisasjon direkte, og vil gjøre det mulig for tredjeparters webområder å vise deg annonser for varer eller tjenester som kan interessere deg. Disse annonsørene vil operere inne følgende sektorer: turisme, fritid, underholdning, teknologi, mote, dekorasjon, forbruksvarer, mat og drikke, finans, bank, forsikring, energi, miljø, kommunikasjon, massemedia, eiendom, legemidler, klær og tekstiler, utdanning og opplæring, energi, publikasjoner og publisering, informasjons- og kommunikasjonsteknologi, detaljhandel, sport, telekommunikasjon og generelle tjenester.

  • Sosiale Informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene lar deg dele webområdet vårt og klikke «lik» på sosiale nettverk som Facebook, Twitter, og YouTube, osv. Disse gjør det også mulig å samhandle med innholdet på hver enkelt plattform. Måten disse informasjonskapslene brukes på, og hvilken informasjon som samles inn, vil bestemmes av personvernreglene for hver enkelt sosial plattform. Du finner disse i listen under i avsnitt 7 i retningslinjene for Informasjonskapsler.

7. Liste over Informasjonskapsler som bruker på dette Webområdet

For å se listen over Informasjonskapsler som brukes på dette Webområdet, klikk her.

Informasjonen som finnes i den ovenstående listen over Informasjonskapsler, er blitt overlevert av andre selskaper som genererer slike kapsler. Disse selskapene har sine egne retningslinjer for personvern, der de har sine egne erklæringer og angir hvilke deaktiveringssystemer som finnes.

Lastminute.com group er ikke ansvarlig for innholdet og nøyaktigheten i retningslinjer for tredjeparts Informasjonskapsler, som inngår i disse retningslinjene for Informasjonskapsler.

Når det gjelder Informasjonskapsler for reklame og retargeting av mål som er angitt i punkt 6.3, finner du informasjon om hvordan våre målgruppeteknologiplattformer behandler personopplysningene dine og deaktiveringssystemer for disse:

  • Salesforce

  • Eyeota

8. Hvorfor samler vi inn dine data?

Hvorfor?

A. Innsamling, vedlikehold og behandling av personopplysninger for å opprette og vedlikeholde et kontraktsforhold for å levere tjenesten som er forespurt av brukeren og/eller kunden, i alle faser og ved bruk av alle mulige utfyllinger og endringer.

På hvilket juridisk grunnlag?

For å levere en forespurt tjeneste

Hvorfor?

B. For å oppfylle de krav som er knyttet til lover, forskrifter og samsvarskrav, og for å svare på forespørsler fra myndigheter eller politi som er i gang med en etterforskning.

På hvilket juridisk grunnlag?

For å oppfylle loven


Hvorfor?

C. For å gjøre anonyme, aggregerende statistiske analyser, slik at vi kan se hvordan webområdet, produktene og tjenestene blir brukt og hvordan businessen vår ligger an.

På hvilket juridisk grunnlag?

For å følge opp våre legitime interesser (dvs. forbedre webområdet, funksjonene på dette, og produktene og tjenestene der)

Hvorfor?

D. For å skreddersy eller persontilpasse reklamemeldinger og markedsføring på nett (dvs. Web Push Notifications), basert på informasjon om din bruk av Webområdet, produktene og tjenestene våre og andre webområder, samlet inn ved hjelp av Informasjonskapsler.

På hvilket juridisk grunnlag?

Der du gir ditt samtykke (dvs. gjennom fanen om Informasjonskapsler eller i nettleserinnstillingene dine)

Hvorfor?

E. For å gjøre det mulig for andre markedsførere å skreddersy eller persontilpasse reklamemeldinger og markedsføring på nett på tredjeparters webområder, basert på informasjon om din bruk av Webområde vårt, som vi deler med dem.

På hvilket juridisk grunnlag?

Der du gir ditt samtykke (dvs. gjennom fanen om Informasjonskapsler eller i nettleserinnstillingene dine)

9. Hvor lenge beholder vi dine data?

Vi beholder personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppnå de formål og oppfylle de aktivitetene som er beskrevet i disse Retningslinjene for Informasjonskapsler, som på annen måte er blitt meddelt deg, eller for så lenge loven tillater det. Videre informasjon om oppbevaringstiden finner man her:

Data samlet inn gjennom tag

Tekniske Informasjonskapsler

Oppbevaringsperiod

Maks 3 år

Startdato

Fra datoen for navigering på webområdene våre eller på Appen

Data samlet inn gjennom tag

Ikke-tekniske Informasjonskapsler

Oppbevaringsperiod

Maks 1 år

Startdato

Fra datoen for navigering på webområdene våre eller på Appen

10. Administrasjon av Informasjonskapsler

Du bør være oppmerksom på at dersom enheten din ikke har Informasjonskapsler aktivert, kan dette gi en begrenset opplevelse av webområdet, og dermed være til hinder for å navigere og bruke tjenestene våre.

10.1 Hvordan kan jeg deaktivere/aktivere Informasjonskapsler?

De finnes flere metoder for å administrere Informasjonskapsler. Ved å endre nettleserinnstillingene, kan du velge å deaktivere informasjonskapslene, eller å motta et varsel før du godtar dem. Du kan også slette alle Informasjonskapsler somer installert i nettleseres mappe med Informasjonskapsler. Vær klar over at hver nettleser vil ha en egen prosedyre for administrasjon og konfigurering av Informasjonskapsler. Slik håndterer du Informasjonskapsler i de viktigste nettleserne:

  • MICROSOFT WINDOWS EXPLORER

  • GOOGLE CHROME

  • MOZILLA FIREFOX

  • APPLE SAFARI

Hvis du bruker en annen nettleser, må du lese hjelpemenyen der for å få mer informasjon.

Dersom du ønsker informasjon om hvordan du kan administrere Informasjonskapsler på nettbrettet eller smarttelefonen din, les den tilhørende dokumentasjonen eller hjelpearkivene på nett.

10.2 Hvordan aktiveres/deaktiverer man tredjeparts Informasjonskapsler?

Vi installerer ikke tredjeparts Informasjonskapsler. De installeres av partnerne våre eller andre tredjepartsaktører når du besøker webområdet vårt. Vi foreslår derfor at du konsulterer webområdene til partnerne våre, for mer informasjon om hvordan du skal håndtere tredjeparts Informasjonskapsler som er installert Vi oppfordrer deg i tillegg til å besøke webområdet http://www.youronlinechoices.com/, der du kan finne nyttig informasjon om bruk av Informasjonskapsler, samt tiltak for å beskytte din personlige informasjon på Internett.

10.3 Hvordan kan jeg deaktivere Web Push Notifications fra nett?

Du kan deaktivere Web Push Notifications fra nett gjennom nettleseren:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=no

Firefox: https://support.mozilla.org/no/kb/push-notifications-firefox

Microsoft Edge:https://support.microsoft.com/nb-no/help/10761/windows-10-change-notification-action-settings

Apple Safari: https://support.apple.com/no-no/guide/safari/sfri40734/mac

11. Hva er dine rettigheter til databeskyttelse, og hvordan kan du utøve disse?

Du kan utøve rettighetene gitt av EU-forordning 2016/679 (Art. 15-22), inkludert retten til å:

Rettighetens navn:

Rett til tilgang

Innhold

For å få bekreftelse på at dine personopplysninger finnes, få tilgang til innholdet og motta en kopi.

Rettighetens navn:

Rett til retting

Innhold

For å oppdatere, rette og/eller korrigere personopplysningene dine.

Rettighetens navn:

Rett til å sletting/rett til å glemmes og rett til begrensning

Innhold

For å be om sletting av dine personopplysninger eller begrensning av bruk av dine data dersom de er blitt behandlet i strid med lovverket, inkludert lagring som ikke er nødvendig i forhold til de formål som opplysningen ble samlet inn eller på annen behandlet for; der hvor dine personopplysninger er blitt offentliggjort, har du også rett til å be om sletting av personopplysningene dine og til å gjøre rimelige tiltak, inkludert tekniske tiltak, for å informere de databehandlingsansvarlige som behandler dine personopplysninger, om at du har bedt om at disse databehandlingsansvarlige må slette alle lenker til eller kopier av eller replikering av disse personopplysningene.

Rettighetens navn:

Retten til dataportabilitet

Innhold

For å motta en kopi av de personopplysningen du har overført til oss for en kontrakt eller med ditt samtykke, i et format som er strukturert, vanlig i bruk og maskinlesbart (for eksempel opplysninger knyttet til dine kjøp), og be oss om å overføre de personopplysningene til en annen databehandlingsansvarlig.

Rettighetens navn:

Rett til å tilbakekalle samtykke

Innhold

Der hvor vi er avhengig av ditt samtykke, vil du alltid har rett til å trekke tilbake dette samtykket, selv om vi kan ha andre lovlige årsaker til å behandle dine data for andre formål.

Rettighetens navn:

Rett til å motsette seg behandling, når som helst

Innhold

Du når som helst rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine under noen forhold (spesielt der vi ikke trenger å behandle dine data for å møte kontraktsmessige eller andre juridiske krav, eller der hvor vi bruker personopplysningene dine til direkte markedsføring).

Du kan utøve rettighetene ovenfor når som helst ved å:

  • Kontakte oss per e-post på privacy.en@lastminutegroup.com.

  • Når det gjelder direktemarkedsføring, bør du legge merke til at du også kan motsette deg dette når som helst ved å trykke på lenken for å melde deg ut som vi gir deg i alle meldinger som blir sendt deg.

  • Når det gjelder målrettet markedsføring på nett og tilbaketrekking av samtykke, se punkt 10 i disse Retningslinjene for Informasjonskapsler. 

Rettighetene dine knyttet til personopplysningene dine kan være begrenset i noen situasjoner. For eksempel dersom din forespørsel skulle føre til avdekking av personopplysninger om en annen person, eller dersom vi har juridisk plikt eller en annen overbevisende, gyldig grunn, kan det hende vi fortsetter å behandle dine personopplysninger som du har bedt oss om å slette.

Du kan også ha rett til å klage dersom du føler at personopplysningene dine er blitt behandlet feil. Vi anbefaler at du kommer til oss først, men i den grad denne rettigheten gjelder deg, har du rett til å klage direkte til det aktuelle Datatilsynet.

12. Kontaktinformasjon til databehandlingsansvarlig

Kontaktinformasjonen til Databehandlingsansvarlig for databehandlingen som er beskrevet over, er:

BravoNext, S.A., et sveitsisk selskap som tilhører lastminute.com group, registrert i foretaksregisteret i Ticino med registreringsnummer CHE - 115.704.228, og med juridisk kontoradresse i Vicolo de’ Calvi 2 - CH-6830 Chiasso, Sveits.

13. Kontaktinformasjonen til personvernombudet vårt

Personvernombudet (PVO) vårt kan nås på:

  • dpo.en@lastminutegroup.com

  • Vicolo de’ Calvi 2 - CH-6830 Chiasso (Sveits).