is now

Meny
Min BravoflyTrenger du hjelp?
Ring for å bestille004721937164Nasjonal fasttelefon, kostnaden er avhenger av operatøren.

Ring for å bestille

Nasjonal fasttelefon, kostnaden er avhenger av operatøren.

KUNNGJØRING OM INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

1.- Innledning

Dette informasjonsarket er laget for å fortelle deg om de retningslinjer som gjelder for informasjonskapsler på webområdet vårt («webområdet»), samt alle andre webområder som eies av lastminute.com group, (heretter referert til som «lastminute.com», «vi», «oss», «vår/e”), slik at du kan få en bedre forståelse av bruken av informasjonskapsler mens du navigerer, og gi samtykke til dette.

Det er understått at du ved å fortsette å navigere på dette webområdet, samtykker til bruk av informasjonskapsler, som angitt spesifikt i meldingen på første side («hjemmesiden»), der du blir fortalt at disse retningslinjene for informasjonskapsler finnes.

Hvis du ønsker nærmere informasjon om webområder som er drevet av selskaper som tilhører lastminute.com group, kan du gå til selskapets webområde: http://www.lastminutegroup.com/our-business/our-sites.aspx

2.- Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler består av informasjon som ofte inneholder en anonym og unik identifikasjonskode. Denne koden sendes deretter til nettleseren til en webserver, og lagres harddisken på datamaskinen, smarttelefonen eller nettbrettet ditt (heretter kalt «enheten». Senere, når du kommer tilbake til det webområdet som sendte disse informasjonskapslene, kan det lese av disse, og kjenne dem igjen. De brukes primært til drive eller forbedre måten webområdet vårt fungerer på, og i tillegg gi forretnings- og markedsføringsinformasjon til eieren av webområdet.

3.- Autorisasjon til bruk av informasjonskapsler på webområdet vårt

I samsvar med varselet om bruk av informasjonskapsler som blir vist på hjemmesiden på webområdet sammen med de tilhørende retningslinjene, godkjenner du at du ved å bla gjennom webområdet vårt gir klart samtykke til bruken av informasjonskapsler som her er beskrevet, med unntak av når du har endret innstillingene i nettleseren til å deaktivere bruken av dem. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, å bla gjennom webområdet for å utføre en av de følgende handlingene: lukke varselet om informasjonskapsler på hjemmesiden, bla gjennom webområdet, klikke på et uansett element på nettsiden, osv.

4.- Type informasjonskapsler brukt på webområdet

4.1. Type informasjonskapsler etter administrasjonsenhet
Avhengig av hvilken enhet som administrerer datamaskinen eller domenet som informasjonskapslene sendes eller prosesseres fra, finner man følgende typer informasjonskapsler:

 • Førsteparts informasjonskapsler: Disse sendes til enheten din fra en datamaskin eller et domene som er administrert av oss, og som leverer den tjenesten du forespurte.
 • Tredjeparts informasjonskapsler: Disse sendes til enheten din fra en datamaskin eller et domene som ikke er administrert av oss, men av et separat foretak som prosesserer data innhentet av informasjonskapsler.

4.2. Type informasjonskapsler etter hvor lenge du er tilkoblet
Avhengig av hvor lenge du er aktiv på enheten din, vil dette være de ulike typene informasjonskapsler:

 • Øktinformasjonskapsler: Disse er utformet for å motta og lagre data mens du har tilgang til webområdet. Disse informasjonskapslene vil ikke bli igjen på enheten din når du avslutter økten eller nettleseren.
 • Vedvarende informasjonskapsler: Disse typene informasjonskapsler vil forbli lagret på enheten din, og kan hentes inn og prosesseres etter at du har gått ut av webområdet også, dersom du navigerer området en forhåndsbestemt tid. Vi benytter vedvarende informasjonskapsler i maksimalt 2 år på webområdet vårt.

4.3. Type informasjonskapsler etter formål
Informasjonskapsler kan grupperes på følgende måte, avhengig av formålet de har med å prosessere innhentede data.

 • Tekniske informasjonskapsler: disse informasjonskapslene er nødvendig for drift av webområdet vårt, og viktig for å kunne bla gjennom og bruke de ulike funksjonene på webområdet. Uten disse kan du ikke bruke søkefunksjonen, sammenligningsfunksjonen, eller bestille andre tilgjengelige tjenester på webområdet vårt.
 • Persontilpassede informasjonskapsler: Disse brukes til å gjøre navigeringen på webområdet enklere, samt å huske valgene dine, og tilby deg tjenester med bedre personlig tilpasning. I noen tilfeller kan vi la annonsører og andre aktører plassere informasjonskapsler på webområdet vårt for å gi persontilpasset innhold og tjenester. Uansett vil bruk av webområdet fungere som godkjenning fra deg om at denne typen informasjonskapsel benyttes. Dersom du blokkerer informasjonskapslene, kan vi ikke garantere at disse tjenestene vil fungere.
 • Analytiske informasjonskapsler for statistiske formål, og for å måle trafikken: Disse informasjonskapslene samler informasjon om din bruk av webområdet, hvilke sider du besøker, og eventuelle feil som oppstår under navigasjonen. Vi bruker også disse informasjonskapslene for å kjenne igjen hvilket opphavssted besøkene til webområdet har. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som kan identifisere deg personlig. All informasjonen samles inn på anonym måte, og brukes til å forbedre funksjonen av webområdet ved hjelp av statistiske opplysninger. Disse informasjonskapslene inneholder derfor ikke personlige data. I noen tilfeller administreres noen av disse informasjonskapslene på vegne av tredjepartsaktører, men de kan ikke brukes av dem til andre formål enn de som er nevnt over.
 • Informasjonskapsler for reklame og gjenmarkedsføring: Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon slik at reklamen som vises er mer interessant for deg, og for å vise andre reklamekampanjer i tillegg til reklamen på webområdet eller på tredjeparts webområder. Mange av informasjonskapslene våre er «tredjeparts informasjonskapsler» som ikke administreres av oss, og som vi på grunn av den måten de fungerer, ikke har tilgang til, og vi er heller ikke ansvarlige for administrasjonen eller formålet til disse. Retningslinjene våre for personvern inneholder mer informasjon om hvordan tredjeparts informasjonskapsler fungerer, hva hensikten med dem er, og hvordan de brukes. Du finner denne informasjonen i listen over informasjonskapsler som er tilgjengelig i Klausul 5 i disse retningslinjene for informasjonskapsler.
  For dette formål kan vi også anvende tredjepartstjenester for å samle inn data og/eller publisere reklame når du besøker webområdet vårt. Disse selskapene bruker ofte anonym og aggregert informasjon (og inkluderer ikke, for eksempel, navn, adresse, e-postadresse eller telefonnummer) om besøkene dine på dette og andre webområder, for å kunne publisere annonser om varer og tjenester som kan interessere deg.
 • Sosiale informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene lar deg dele webområdet vårt og klikke «lik» på sosiale nettverk som Facebook, Twitter, Google+, og YouTube, osv. Disse gjør det også mulig å samhandle med innholdet på hver enkelt plattform. Både måten disse informasjonskapslene brukes på, og hvilken informasjon som samles inn, vil bestemmes av retningslinjene for personvern for hver enkelt sosial plattform. Du finner disse i en liste i avsnitt 5 i disse retningslinjene for personvern.

5.- Liste over informasjonskapsler som brukes på dette webområdet

For å se listen over informasjonskapsler som brukes på dette webområdet, klikk her.

Informasjonen som finnes i den ovenstående listen over informasjonskapsler, er blitt overlevert av andre selskaper som genererer slike kapsler. Disse selskapene har sine egne retningslinjer for personvern, der de har sine egne erklæringer og angir hvilke deaktiveringssystemer som finnes.

lastminute.com group er ikke ansvarlig for innholdet og sannhetsgehalten i retningslinjer for tredjeparts informasjonskapsler, som inngår i disse retningslinjene for informasjonskapsler.

6.- Administrasjon av informasjonskapsler

Du bør være oppmerksom på at dersom enheten din ikke har informasjonskapsler aktivert, kan dette gi en begrenset opplevelse av webområdet, og dermed være til hinder for å navigere og bruke tjenestene våre.

6.1.- Hvordan kan jeg deaktivere/aktivere informasjonskapsler?
De finnes flere metoder for å administrere informasjonskapsler. Ved å endre nettleserinnstillingene, kan du velge å deaktivere informasjonskapslene, eller å motta et varsel før du godtar dem. Du kan også slette alle installerte informasjonskapsler i nettleserens informasjonskapselmappe. Vær klar over at hver nettleser vil ha en egen prosedyre for administrasjon og konfigurering av informasjonskapsler. Slik håndterer du informasjonskapsler i de viktigste nettleserne:

Hvis du bruker en annen nettleser, må du lese hjelpemenyen der for å få mer informasjon.

Dersom du ønsker informasjon om hvordan du kan administrere informasjonskapsler på nettbrettet eller smarttelefonen din, les den tilhørende dokumentasjonen eller hjelpearkivene på nett.

6.2.- Hvordan aktiveres/deaktiverer man tredjeparts informasjonskapsler?
Vi installerer ikke tredjeparts informasjonskapsler. De installeres av partnerne våre eller andre tredjepartsaktører når du besøker webområdet vårt. Vi foreslår derfor at du konsulterer webområdene til partnerne våre, for mer informasjon om hvordan du kan håndtere tredjeparts informasjonskapsler som er installert. Vi oppfordrer deg i tillegg til å besøke webområdet https://www.youronlinechoices.com/, der du kan finne nyttig informasjon om bruk av informasjonskapsler, samt tiltak for å beskytte din personlige informasjon på Internett.