is now

Meny
Min BravoflyTrenger du hjelp?
Trenger du hjelp?004721937164Nasjonal fasttelefon, kostnaden er avhenger av operatøren. - All øvrig assistanse vil bli gitt på engelsk Personvern

Trenger du hjelp?

Personvern

Nasjonal fasttelefon, kostnaden er avhenger av operatøren. - All øvrig assistanse vil bli gitt på engelsk

1. Innledning

Dette informasjonsarket er laget for å fortelle deg om de retningslinjer som gjelder for informasjonskapsler på webområdet vårt («webområdet»), slik at du kan få en bedre forståelse av bruken av informasjonskapsler mens du navigerer, og gi samtykke til dette.

Det er understått at du ved å fortsette å navigere på dette webområdet, samtykker til bruk av informasjonskapsler, som angitt spesifikt i meldingen på første side («hjemmesiden»), der du blir fortalt at disse retningslinjene for informasjonskapsler finnes.

2. Hvem er databehandlingsansvarlig for dine personopplysninger?

Når man i disse personvernreglene nevner «selskapet», «vi», «oss», «vår» eller «databehandlingsansvarlig», viser dette til:

BravoNext, S.A. er et sveitsisk selskap som tilhører lastminute.com group, registrert i foretaksregisteret i Ticino med registreringsnummer CHE - 115.704.228, og med juridisk kontoradresse i Vicolo de’ Calvi 2 - CH-6830 Chiasso, Sveits, som er ansvarlig for behandling av brukernes og/eller kundenes personopplysninger etter disse personvernreglene (heretter «selskapet», «vi», «oss», «vår» eller «databehandlingsansvarlig»).

Vi er, siden vi er lokalisert i Sveits, underlagt sveitsisk lov om vern av personopplysninger. Av den grunn er vi pålagt å opptre i samsvar med de forpliktelser som følger av sveitsisk føderal lov om datavern av 19. juni 1992 (FADP). Tilsvarende informerer vi brukerne og/eller kundene om at EU-kommisjonens vedtak gjort den 26. juli 2000, i samsvar med direktiv 95/46/EF fra Europaparlamentet og Rådet som vedrører tilstrekkelig grad av vern av personopplysninger i Sveits, erklærer at i Sveits garanterer lovverket et tilstrekkelig beskyttelsesnivå i samsvar med direktiv 95/46/EF.

3. Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler består av informasjon som ofte inneholder en anonym og unik identifikasjonskode. Denne koden sendes deretter til nettleseren til en webserver, og lagres harddisken på datamaskinen, smarttelefonen eller nettbrettet ditt (heretter kalt «enheten». Senere, når du kommer tilbake til det webområdet som sendte disse informasjonskapslene, kan det lese av disse, og kjenne dem igjen. De brukes primært til drive eller forbedre måten webområdet vårt fungerer på, og i tillegg gi forretnings- og markedsføringsinformasjon til eieren av webområdet.

4.- Autorisasjon til bruk av informasjonskapsler på webområdet vårt

I samsvar med varselet om bruk av informasjonskapsler som blir vist på hjemmesiden på webområdet sammen med de tilhørende retningslinjene, godkjenner du at du ved å bla gjennom webområdet vårt gir klart samtykke til bruken av informasjonskapsler som her er beskrevet, med unntak av når du har endret innstillingene i nettleseren til å deaktivere bruken av dem. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, å bla gjennom webområdet for å utføre en av de følgende handlingene: lukke varselet om informasjonskapsler på hjemmesiden, bla gjennom webområdet, klikke på et uansett element på nettsiden, osv.

5. Hvilke kategorier av data samler vi inn og bruker?

Når du besøker webområdet og bruker sammenligningstjenesten vår (du som «bruker»), samler vi inn de følgende kategoriene av personopplysninger:

Personopplysninger som samles inn automatisk fra webområdet og fra tredjeparter

  • Informasjon om dine besøk til og bruk av webområdet, så som informasjon om enheten og nettleseren du bruker, IP-adressen din eller domenenavn til datamaskiner som er koblet til webområdene, uniforme ressursidentifikatorer for forespørsler som er gjort, tidspunktet for forespørselen, metoden som brukes til å sende forespørselen til serveren, størrelsen på arkivet man har fått som svar, nummerkoden som angir statusen til svaret gitt av tjeneren (riktig, feil, osv.), samt andre parametere som er knyttet til operativsystemet og det datamaskinmiljøet som brukes,, dato og tidspunkt for ditt siste besøk, varigheten til besøket, kilde til viderehenvisning og navigasjonsstien på webområdet for besøket ditt, inkludert de tjenestene og tilbudene du er interessert i. Legg merke til at det kan hende vi kobler denne informasjonen til kontoen din.

Se påfølgende klausul for denne policyen for mer informasjon om våre formål med å hente inn og bruke denne informasjonen.

6. Type informasjonskapsler brukt på webområdet

6.1. Type informasjonskapsler etter administrasjonsenhet 

Avhengig av hvilken enhet som administrerer datamaskinen eller domenet som informasjonskapslene sendes eller prosesseres fra, finner man følgende typer informasjonskapsler:

  • Førsteparts informasjonskapsler: Disse sendes til enheten din fra en datamaskin eller et domene som er administrert av oss, og som leverer den tjenesten du forespurte.
  • Tredjeparts informasjonskapsler: Disse sendes til enheten din fra en datamaskin eller et domene som ikke er administrert av oss, men av et separat foretak som prosesserer data innhentet av informasjonskapsler.

6.2. Type informasjonskapsler etter hvor lenge du er tilkoblet 

Avhengig av hvor lenge du er aktiv på enheten din, vil dette være de ulike typene informasjonskapsler:

  • Øktinformasjonskapsler: Disse er utformet for å motta og lagre data mens du har tilgang til webområdet. Disse informasjonskapslene vil ikke bli igjen på enheten din når du avslutter økten eller nettleseren.
  • Vedvarende informasjonskapsler: Disse typene informasjonskapsler vil forbli lagret på enheten din, og kan hentes inn og prosesseres etter at du har gått ut av webområdet også, dersom du navigerer området en forhåndsbestemt tid. Vi benytter vedvarende informasjonskapsler i maksimalt 2 år på webområdet vårt.

6.3. Type informasjonskapsler etter formål

Informasjonskapsler kan grupperes på følgende måte, avhengig av formålet de har med å prosessere innhentede data.

  • Tekniske informasjonskapsler: disse informasjonskapslene er nødvendig for drift av webområdet vårt, og viktig for å kunne bla gjennom og bruke de ulike funksjonene på webområdet. Uten disse kan du ikke bruke søkefunksjonen, sammenligningsfunksjonen, eller bestille andre tilgjengelige tjenester på webområdet vårt.
  • Persontilpassede informasjonskapsler: Disse brukes til å gjøre navigeringen på webområdet enklere, samt å huske valgene dine, og tilby deg tjenester med bedre personlig tilpasning. I noen tilfeller kan vi la annonsører og andre aktører plassere informasjonskapsler på webområdet vårt for å gi persontilpasset innhold og tjenester. Uansett vil bruk av webområdet fungere som godkjenning fra deg om at denne typen informasjonskapsel benyttes. Dersom du blokkerer informasjonskapslene, kan vi ikke garantere at disse tjenestene vil fungere.
  • Analytiske informasjonskapsler for statistiske formål, og for å måle trafikken: Disse informasjonskapslene samler informasjon om din bruk av webområdet, hvilke sider du besøker, og eventuelle feil som oppstår under navigasjonen. Vi bruker også disse informasjonskapslene for å kjenne igjen hvilket opphavssted besøkene til webområdet har. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon som kan identifisere deg personlig. All informasjonen samles inn på anonym måte, og brukes til å forbedre funksjonen av webområdet ved hjelp av statistiske opplysninger. Disse informasjonskapslene inneholder derfor ikke personlige data. I noen tilfeller administreres noen av disse informasjonskapslene på vegne av tredjepartsaktører, men de kan ikke brukes av dem til andre formål enn de som er nevnt over.
  • Informasjonskapsler for reklame og gjenmarkedsføring: Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon slik at reklamen som vises er mer interessant for deg, og for å vise andre reklamekampanjer i tillegg til reklamen på webområdet eller på tredjeparts webområder. Mange av informasjonskapslene våre er «tredjeparts informasjonskapsler» som ikke administreres av oss, og som vi på grunn av den måten de fungerer, ikke har tilgang til, og vi er heller ikke ansvarlige for administrasjonen eller formålet til disse. Retningslinjene våre for personvern inneholder mer informasjon om hvordan tredjeparts informasjonskapsler fungerer, hva hensikten med dem er, og hvordan de brukes. Du finner denne informasjonen i listen over informasjonskapsler som er tilgjengelig i Klausul 5 i disse retningslinjene for informasjonskapsler.

    For dette formål kan vi også anvende tredjepartstjenester for å samle inn data og/eller publisere reklame når du besøker webområdet vårt. Disse selskapene bruker ofte anonym og aggregert informasjon (og inkluderer ikke, for eksempel, navn, adresse, e-postadresse eller telefonnummer) om besøkene dine på dette og andre webområder, for å kunne publisere annonser om varer og tjenester som kan interessere deg.

  • Sosiale informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene lar deg dele webområdet vårt og klikke «lik» på sosiale nettverk som Facebook, Twitter, Google+, og YouTube, osv. Disse gjør det også mulig å samhandle med innholdet på hver enkelt plattform. Både måten disse informasjonskapslene brukes på, og hvilken informasjon som samles inn, vil bestemmes av retningslinjene for personvern for hver enkelt sosial plattform. Du finner disse i en liste i avsnitt 5 i disse retningslinjene for personvern.

7. Liste over informasjonskapsler som brukes på dette webområdet

For å se listen over informasjonskapsler som brukes på dette webområdet, klikk her.

Informasjonen som finnes i den ovenstående listen over informasjonskapsler, er blitt overlevert av andre selskaper som genererer slike kapsler. Disse selskapene har sine egne retningslinjer for personvern, der de har sine egne erklæringer og angir hvilke deaktiveringssystemer som finnes.

lastminute.com group er ikke ansvarlig for innholdet og sannhetsgehalten i retningslinjer for tredjeparts informasjonskapsler, som inngår i disse retningslinjene for informasjonskapsler.

8. Hvorfor samler vi inn dine data?

Hvorfor? På hvilket juridisk grunnlag?
A. For å skape og opprettholde det kontraktsforholdet som er etablert for å levere den forespurte tjenesten, i alle faser og gjennom enhver mulig type integrasjon eller endring. For å yte en etterspurt service
B. For å oppfylle de krav som er knyttet til lover, forskrifter og samsvarskrav, og for å svare på forespørsler fra myndigheter eller politi som er i gang med en etterforskning. For å oppfylle loven
C. For å gjøre anonyme, aggregerende statistiske analyser, slik at vi kan se hvordan webområdet, produktene og tjenestene blir brukt og hvordan businessen vår ligger an. For å følge opp våre legitime interesser (dvs. forbedre webområdet, funksjonene på dette, og produktene og tjenestene der)
D. For å skreddersy eller persontilpasse reklamemeldinger på nett, og reklame beregnet på deg, basert på informasjon om din bruk av webområdet, produktene og tjenestene våre og andre webområder, samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler. Der du gir ditt samtykke (dvs. gjennom fanen om informasjonskapsler eller i nettleserinnstillingene dine)

9. Hvor lenge beholder vi dine data?

Vi beholder personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppnå de formål og oppfylle de aktivitetene som er beskrevet i disse Informasjon om cookies, som på annen måte er blitt meddelt deg, eller for så lenge loven tillater det. Videre informasjon om oppbevaringstiden finner man her:

Data samlet inn gjennom tag Oppbevaringsperiod Startdato
Tekniske informasjonskapsler Maks 3 år Fra datoen for navigering på webområdene våre
Ikke-tekniske informasjonskapsler Maks 1 år Fra datoen for navigering på webområdene våre

10. Administrasjon av informasjonskapsler

Du bør være oppmerksom på at dersom enheten din ikke har informasjonskapsler aktivert, kan dette gi en begrenset opplevelse av webområdet, og dermed være til hinder for å navigere og bruke tjenestene våre.

10.1. Hvordan kan jeg deaktivere/aktivere informasjonskapsler?

De finnes flere metoder for å administrere informasjonskapsler. Ved å endre nettleserinnstillingene, kan du velge å deaktivere informasjonskapslene, eller å motta et varsel før du godtar dem. Du kan også slette alle installerte informasjonskapsler i nettleserens informasjonskapselmappe. Vær klar over at hver nettleser vil ha en egen prosedyre for administrasjon og konfigurering av informasjonskapsler. Slik håndterer du informasjonskapsler i de viktigste nettleserne:

Hvis du bruker en annen nettleser, må du lese hjelpemenyen der for å få mer informasjon.

Dersom du ønsker informasjon om hvordan du kan administrere informasjonskapsler på nettbrettet eller smarttelefonen din, les den tilhørende dokumentasjonen eller hjelpearkivene på nett.

10.2. Hvordan aktiveres/deaktiverer man tredjeparts informasjonskapsler?

Vi installerer ikke tredjeparts informasjonskapsler. De installeres av partnerne våre eller andre tredjepartsaktører når du besøker webområdet vårt. Vi foreslår derfor at du konsulterer webområdene til partnerne våre, for mer informasjon om hvordan du kan håndtere tredjeparts informasjonskapsler som er installert. Vi oppfordrer deg i tillegg til å besøke webområdet https://www.youronlinechoices.com/, der du kan finne nyttig informasjon om bruk av informasjonskapsler, samt tiltak for å beskytte din personlige informasjon på Internett.

11. Hva er dine rettigheter, og hvordan kan du utøve disse?

Du kan utøve rettighetene gitt av EU-forordning 2016/679 (Art. 15-22), inkludert retten til å:

Rettighetens navn: Innhold
Rett til tilgang For å få bekreftelse på at dine personopplysninger finnes, få tilgang til innholdet og motta en kopi.
Rett til å korrigere For å oppdatere, rette og/eller korrigere personopplysningene dine.
Rett til å sletting/rett til å glemmes og rett til begrensning For å be om sletting av dine personopplysninger eller begrensning av bruk av dine data dersom de er blitt behandlet i strid med lovverket, inkludert lagring som ikke er nødvendig i forhold til de formål som opplysningen ble samlet inn eller på annen behandlet for; der hvor dine personopplysninger er blitt offentliggjort, har du også rett til å be om sletting av personopplysningene dine og til å gjøre rimelige tiltak, inkludert tekniske tiltak, for å informere de databehandlingsansvarlige som behandler dine personopplysninger, om at du har bedt om at disse databehandlingsansvarlige må slette alle lenker til eller kopier av eller replikering av disse personopplysningene.
Retten til dataportabilitet For å motta en kopi av de personopplysningen du har overført til oss for en kontrakt eller med ditt samtykke, i et format som er strukturert, vanlig i bruk og maskinlesbart (for eksempel opplysninger knyttet til dine kjøp), og be oss om å overføre de personopplysningene til en annen databehandlingsansvarlig.
Rett til å tilbakekalle samtykke Der hvor vi er vahengi av ditt samtykke, vil du alltid har rett til å trekke tilbake dette samtykket, selv om vi kan ha andre juridiske årsaker til å behandle dine data for andre formål.
Rett til å motsette seg behandling, når som helst: Du når som helst rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine under noen forhold (spesielt der vi ikke trenger å behandle dine data for å møte kontraktsmessige eller andre juridiske krav, eller der hvor vi bruker personopplysningene dine til direkte markedsføring.

Du kan utøve rettighetene ovenfor når som helst ved å:

  • Kontakte oss per e-post på privacy.en@lastminutegroup.com
  • Når det gjelder direktemarkedsføring, bør du legge merke til at du også kan motsette deg dette når som helst ved å trykke på lenken for å melde deg ut som vi gir deg i alle meldinger som blir sendt deg.
  • Vedrørende målrettede annonser og din tilbaketrekking av samtykke, se Article 10 i denne Cookie Policy.

Rettighetene dine knyttet til personopplysningene dine kan være begrenset i noen situasjoner. For eksempel dersom din forespørsel skulle føre til avdekking av personopplysninger om en annen person, eller dersom vi har juridisk plikt eller en annen overbevisende, gyldig grunn, kan det hende vi fortsetter å behandle dine personopplysninger som du har bedt oss om å slette.

Du kan også ha rett til å klage dersom du føler at personopplysningene dine er blitt behandlet feil. Vi anbefaler at du kommer til oss først, men i den grad denne rettigheten gjelder deg, har du rett til å klage direkte til det aktuelle Datatilsynet.

12. Kontaktinformasjon til databehandlingsansvarlig

Kontaktinformasjonen til Databehandlingsansvarlig for databehandlingen som er beskrevet over, er:

BravoNext, S.A., et sveitsisk selskap som tilhører lastminute.com group, registrert i foretaksregisteret i Ticino med registreringsnummer CHE - 115.704.228, og med juridisk kontoradresse i Vicolo de’ Calvi 2 - CH-6830 Chiasso, Sveits.

13. Kontaktinformasjon til personvernombud (pvo)

Personvernombudet (PVO) vårt kan nås på:

  • dpo.en@lastminutegroup.com
  • Vicolo de’ Calvi 2 - CH-6830 Chiasso, Sveits.