Rangeringskriterier

"Rangering" betyr den relative fremtredende plasseringen av tilbudene som vises på nettstedet vårt, eller relevansen som gis søkeresultatene slik de presenteres, organiseres eller kommuniseres til kundene. Målet er å gi våre kunder det høyeste/beste kvalitetstilbudet først, med godt balanserte prisalternativer. Siden vår forretningsmodell lar kundene søke og bestille for tusenvis av destinasjoner over hele verden, trenger vi en løsning for å maksimere muligheten for våre kunder til å finne og bestille den beste løsningen på alle destinasjoner. Dette lar seg gjøre ved en automatisk og dynamisk rangeringsstandardløsning.

Rangering av hotell

Etter at du har oppgitt destinasjon og reisedatoer, viser vi deg en side med alle tilgjengelige tilbud. For å hjelpe deg med å finne vårt beste hotellssted, har vi klassifisert dem i henhold til 'Anbefalte' kriterier.

For å definere hva som er det anbefalte tilbudet, bruker vi en algoritme som tar hensyn til følgende parametere:

1) prisene som tilbys av hotellsstedet (sammenlignet med prisene for andre hotellssteder som er tilgjengelige for samme destinasjon),

2) hotellstypen (vi balanserer tilbudene fra de viktigste hotellkjedene med andre alternative hotellsalternativer som B&B, gjestehus, leiligheter, villaleilighetshoteller eller campingplass);

3) hotellsstedets gjestevurdering (beregnet på grunnlag av antall gjesteanmeldelser samlet inn og verifisert av tredjepartsleverandører);

4) og hotellsstedets popularitet (målt i % klikk og bestillinger).

Vi kan også bruke ytterligere parametere som avstanden til hotellsstedet fra sentrum og antall stjerner på hotellsstedet, som vi anser som mindre relevante og derfor legger mindre vekt på enn de tidligere nevnte parametrene. Vi tror at alle parametrene ovenfor, kombinert gjennom den interne algoritmen, kan prioritere de mest relevante hotells-resultatene for kundene.

Du kan når som helst endre hvordan tilbudene vises ved å velge de andre filtrene som finnes øverst på siden, for eksempel pris, hotelltype eller anmeldelser fra andre kunder.

Rangering av flyreiser

Som standard viser vi deg det "beste" tilbudet for hvert søk, med de beste tilgjengelige flyreisene rangert som følger.

Våre "Beste" flyreiser bestemmes av varighet og pris. Så de billigste flyreisene som har den raskeste reisetiden regnes som de "beste" flyreisene. Skulle to resultater noen gang vise samme pris, viser vi deg flyreisen med kortest varighet først.

I visse undersøkelser markerer vi som "Sponset" et flyalternativ hvor vi har fått en betalt annonse. Den spesifikke rangeringen av det sponsede tilbudet på siden tar kanskje ikke hensyn til ovennevnte parametere som et visningskriterium i en stigende prisrekkefølgen.

Du kan når som helst endre hvordan tilbudene vises ved å velge de andre filtrene som finnes øverst på siden, for eksempel den "billigste" flyreisen eller den "raskeste" flyreisen.

I tillegg kan du selv endre resultatene som vises ved hjelp av de andre filtrene som er tilgjengelige på venstre side av resultatsiden, f.eks. ved å velge avreise- og ankomsttidsintervallet, et bestemt flyselskap (eller flyselskaper) og prisintervall.

Der en egen "Flytilbud" -side er tilgjengelig, må du være oppmerksom på at tilbudene som vises er valgt etter destinasjon og avreiseby og er basert på de statistiske resultatene av de mest populære søkene på nettstedet vårt på publiseringsdatoen. Videre rangeres tilbudene utelukkende etter pris, fra billigste til dyreste, uten å ta hensyn til andre parametere.

Rangering av pakkereiser

Som standard viser vi deg det "anbefalte" tilbudet for hvert søk, med de beste tilgjengelige løsningene rangert som følger.

For å rangere resultatene tar vi først hensyn til hotellsstedet som er en del av den dynamiske pakken, og vi bruker parametrene angitt ovenfor iparagrafen dedikert til hotellsstedets rangering (for eksempel priser, hotellskategori, gjestevurdering,popularitet, avstand fra sentrum og antall stjerner på hotellet).

Når hotellsstedene er rangert, foreslår og legger vi til de mest praktiske flyvningene, og/eller der det er tilgjengelig, de mest praktiske togene for den valgte ruten ved å ta i betraktning forskjellige parametere (som flypris, reisetid, avgangstid og samme avgangs- /returflyplass) for å gi deg den best mulige løsningen.

Du kan når som helst endre hvordan tilbudene vises ved å endre filtrene som finnes øverst på siden, for eksempel "pris", "topprangert" og/eller "avstand fra" et sted av interesse, og du kan alltid velge en annen flyreise hvis den passer bedre for deg.

I tillegg kan du selv endre resultatene som vises ved hjelp av de andre filtrene som er tilgjengelige på venstre side av resultatsiden, f.eks. ved å velge hotellstype (for eksempel hotell, leilighet, Bed & Breakfast), budsjett, gjestevurdering og fasiliteter.

“Séjour” -rangering

Under dette begrepet henviser vi til en tjeneste som består av en tredjeparts turoperatør med en varighet på mer enn 24 timer eller inkludert en hotell, solgt eller tilbudt til en alt-inkludert pris.

Når du har valgt destinasjon og avreiseby, avreisedato og turens varighet, viser vi deg det mest interessante tilbudet for hvert søk, med de beste tilgjengelige løsningene rangert på grunnlag av følgende parametere:

 • eksklusive tilbud/priser kommunisert av turoperatøren
 • Bestselger: vi tar hensyn til hvor mye et spesifikt tilbud har blitt solgt på vår nettside så langt, og viser deg først tilbudene som har blitt kjøpt oftest av våre kunder.

Du kan når som helst endre hvordan tilbudene vises ved å velge de andre filtrene som finnes øverst på siden, for eksempel hotellkategori (antall stjerner), bestselger eller den billigste prisen.

I tillegg kan du selv endre resultatene som vises ved hjelp av de andre filtrene som er tilgjengelige på venstre side av siden, for eksempel typen forpleining (kun frokost, halvpensjon osv.) minimums- eller maksimumspris, tema (f.eks. om det tilbys tjenester som miniklubb, velværeområde, utflukter, eller andre tjenester som f,eks bilutleie, eller om det kun er for voksne) og/eller typen klubb du foretrekker.

“Pauschalreisen” -rangering

Gjennom Pauschal-fanen som er tilgjengelig på hjemmesiden til våre tyske nettsteder weg.de, lastminute.de og på nettsteder levert av vår partner som vi har et white label-partnerskap med, kan du sammenligne og bestille tilbud levert av ulike turoperatører som tilbyr sine egne pakkereiser.

Vi minner om at lastminute.com bare fungerer som en mellommann og at kjøpskontrakten for pakkereiser inngås direkte med reisearrangøren du har valgt for reisen din.

De generelle kjøpsvilkårene vises før du bestiller reisen.

Når du har valgt destinasjon, avreise- og returdato, avreiseflyplass, antall personer som reiser og startet søket, viser vi deg tilbud basert på "Popularitet"-kriterier for hvert søk, med de beste tilgjengelige alternativene rangert basert på følgende parametere:

 • pris;
 • hotellkategori (en selvevaluering foretatt av hotellsstedet som viser forholdet mellom pris og kvalitet, komfort og tjenester som tilbys på hotellsstedet, i tråd med hotellbransjestandarder);
 • tjenestene som tilbys av hotellsstedet,
 • anbefalingsrate gitt av vår valgte partner (basert på verifiserte anmeldelser fra tidligere reisende som allerede har nytt godt av tjenestene inkludert i tilbudet).

Du kan når som helst endre hvordan tilbudene vises ved å velge de andre filtrene som finnes øverst på siden, for eksempel hotellkategori, anbefalingsrate eller den billigste prisen.

I tillegg kan du selv endre resultatene som vises ved hjelp av de andre filtrene som er tilgjengelige på høyre side av siden, for eksempel vilkårene for endring og avbestilling som brukes av turoperatøren, tjenestene som tilbys in loco, typen forpleining (kun frokost, halvpensjon osv.) og typen rom (standard, luksus osv.), hotellets vurdering og turoperatøren som du ønsker å bestille med.

Cruise-rangering

Der den dedikerte delen "Cruise" er tilgjengelig på vår nettside, vil du kunne søke og bestille dine foretrukne cruise. Du har mulighet til å angi flere parametere for å finne den best egnede løsningen for deg.

Mer spesifikt kan du bestemme om du vil angi destinasjonen, cruisets varighet, perioden du ønsker å reise, avreisehavnen, antall personer som skal reise på cruiset og cruiselinjen. Eller du kan velge å la deg inspirere av våre anbefalinger, ikke velge noen parametere og la oss hjelpe deg med å finne det beste alternativet.

Tilbudene som vises på resultatsiden er rangert i stigende rekkefølge etter "Popularitet".

For å fastslå "Popularitet"-rekkefølgen, spesielt hvis du ikke anga noen andre parametere i det innledende søketrinnet, bruker vi det beste forholdet mellom pris og kvalitet basert på blant annet følgende faktorer:

 1. Destinasjon
 2. Varighet
 3. Dersom flyreisen er inkludert,
 4. Avreisehavn
 5. Skip/cruiselinje
 6. Avreise måned

Du kan når som helst endre hvordan tilbudene vises ved å velge de andre filtrene som finnes øverst på siden, for eksempel den billigste prisen, cruisets varighet eller rangering (basert på verifiserte anmeldelser fra tidligere reisende).

I tillegg kan du selv endre resultatene som vises ved hjelp av de andre filtrene som er tilgjengelige på høyre side av siden, for eksempel prisintervallet, avreisedato, destinasjon, avreisehavn, cruisets varighet, cruiselinjen, skipet eller tjenestene inkludert.

Hvordan fastsetter vi priser?

Denne delen har til hensikt å forklare hvordan vi fastsetter prisene på alle tjenestene og produktene som tilbys på vår nettside, slik at du bedre kan forstå de forskjellige komponentene i disse prisene, differensiert etter produkt/tjeneste som tilbys.

Flypriser

Flypriser vises på vår nettside per person og per reise (avhengig av kundens valg, dvs. retur eller enveis) og inkluderer våre gebyrer (som er vederlaget for våre formidlingstjenester), samt mva. i henhold til gjeldende lovgivning (heretter samlet kalt "flykostnaden").

Vær oppmerksom på at vår prisdifferensiering ikke involverer personlig tilpassing basert på automatiserte beslutningsprosesser.

Spesielle etiketter eller seksjoner

Når en flyreise oppført på resultatsiden er merket som "Spesialtilbud" eller "Stravoli", betyr det at vi har forhandlet prisen direkte med våre partnere (f.eks. turoperatører og reisebyråer) som selger flyreisen og har andre vilkår enn flyselskapenes regler.

Der det er tilgjengelig, viser seksjonen “Tilbud Voli/Stravoli Tilbud” eller “Tilbud flyreiser” flytilbud som har en rabattert pris sammenlignet med den gjennomsnittlige flyprisen for samme rute brukt i løpet av det foregående året i samme periode, eller i løpet av de siste månedene av inneværende år. Prisen i tilbudet brukes av flyselskapene for rutene og reisedatoene som er angitt. Flytilbudene som vises i avsnittet ovenfor er delt inn etter destinasjon og avreiseby, og de er basert på våre brukeres mest søkte ruter på datoen for publisering av flytilbudet. Videre klassifiseres disse flytilbudene kun basert på flyprisen, og de bestilles fra billigste til dyreste.

Prisene som vises inkluderer våre gebyrer, men de er eksklusive kostnadene for eventuelle tilleggstjenester som kan legges til av deg under bestillingsprosessen. Flytilbudene som vises i avsnittet ovenfor oppdateres daglig. Derfor kan tilgjengeligheten av et bestemt flytilbud og den relaterte prisen som vises på publiseringsdatoen ikke garanteres kontinuerlig og over tid av oss. Hvis den publiserte flyprisen ikke lenger er tilgjengelig, vil du bli omdirigert til våre standard flytilbud som er tilgjengelige på vår nettside.

Der det er tilgjengelig, indikerer etiketten "Plus" som vises i hvert flytilbud at den viste prisen inkluderer rabatten som brukes som følge av av Plus-abonnementsprogrammet. Du kan bekrefte Plus-prisen når du går videre med bestillingen eller du kan velge å gå videre med den vanlige prisen som også vises i flytilbudet.

Hotell Priser

På våre nettsider, etter hotellsøket ditt, viser vi deg prisen på de tilgjengelige hotellene/hotellsstedene ved å vise som standard den billigste typen rom og forpleining. Prisen er basert på antall rom. Hvis kunden f.eks. gjør et søk for fire personer og to rom, viser vi den totale prisen for to rom og fire personer). Alle tilgjengelige måltider, samt eventuelle frokostpriser, halvpensjonspriser eller "all inclusive" -priser og "gratis avbestilling"-alternativer er beskrevet i hvert hotellhotellstilbud. Hvis vi ikke viser noen måltidsplan i hotellets søkeresultat, tilbyr vi vanligvis "kun rom" hotellprisen. Vær oppmerksom på at uansett hva vi viser på resultatsiden, kan du velge ditt foretrukne alternativ for rom og måltider på hotelldetaljsiden etter å ha valgt det spesifikke hotelltilbudet, før du fortsetter med bestillingsprosessen. På hotelldetaljsiden vil du se de forskjellige prisene som gjelder avhengig av rom- og måltidstype, samt hotellets avbestillingsvilkår dersom alternativet gratis avbestilling er inkludert (for eksempel inntil hvilken dato bestillingen kan kanselleres gratis, og hvilke bestillingsgebyr som gjelder for hotellet ved avbestillinger gjort etter den gratis avbestillingsfristen).

Prisen som vises av oss inkluderer våre agentgebyr, hvis noen, og mva. i henhold til gjeldende lovgivning.

Vær oppmerksom på at hotellprisene generelt ikke inkluderer de lokale skattene og/eller resort-avgiftene som skal betales på hotellet ved ankomst. Hotellavgifter og lokale skatter er obligatoriske avgifter pålagt av hotellet eller de lokale myndighetene. De er ikke inkludert i den totale prisen vi viser på vår nettside og må betales separat på hotellet ved kundens ankomst. Skatt-/avgiftsbeløpet som vises er kun veiledende, siden vi konverterer beløpet som er formidlet til oss av leverandøren ved å bruke valutakursen som gjelder på bestillingsdatoen. Gitt at disse skattene/avgiftene betales i hotellets lokale valuta, kan det endelige beløpet variere avhengig av valutakursen som gjelder på ankomstdatoen. I noen tilfeller er disse skattene/avgiftene angitt separat i hvert enkelt hotellsøkeresultat gjennom en ansvarsfraskrivelse som vises under hotellprisen: "+ XX£/€ skal betales på hotellet" eller "+ Skatter" (avhengig av det lokale nettstedet kunden navigerer på). Vi viser også en forklaring på disse skattene/avgiftene som skal betales på hotellet gjennom et verktøytips som er tilgjengelig fra ovennevnte ansvarsfraskrivelse satt inn rett under hotellprisen, eller gjennom et varsel som er inkludert i bunnteksten på søkeresultatsiden identifisert med en stjerne. I noen tilfeller kan vi vise, på resultatsiden og på tvers av bestillingsflyten, den totale hotellprisen, inkludert de ovennevnte skattene/avgiftene som skal betales på hotellet ved ankomst, men rett under hver hotellpris viser vi gjennom et verktøytips (tilgjengelig fra en lenke som heter "Skatter/avgifter som skal betales senere") prisdelingen, inkludert separat den gjeldende romprisen og beløpet for skatter/avgifter som skal betales på hotellet. Det samme skillet vises igjen på utsjekkingssiden inne i widgeten for turoppsummering som vises på høyre side av samme nettside, der vi spesifiserer beløpet som skal betales på tidspunktet for gjennomføringen av bestillingen og skattene/avgiftene som skal betales til hotellet på ankomsttidspunktet.

Videre må du være klar over at hotellprisene refererer til de tilgjengelige prisene på søketidspunktet og er avhengige av tilgjengeligheten til hotellets leverandør, og de kan endre seg når som helst.

Prisene for reservasjonen av HOTELL kan være gyldige utelukkende for kunder med nasjonalitet eller lovlig opphold i et land som tilhører Det europeiske økonomiske samarbeidsområde. Vær oppmerksom på at hotellet i noen tilfeller kan kreve at gjesten beviser nasjonaliteten sin eller lovlig opphold i et land som tilhører Det europeiske økonomiske samarbeidsområde ved ankomst. I motsatt fall kan hotellet kreve betaling av et tillegg eller nekte vedkommende adgang til HOTELLET.

Vi kan tilby rabatterte hotellpriser for de kundene som er logget på deres personlige område. Disse tilbudene er rabatterte priser som er avtalt med våre hotellpartnere, og som er identifisert på vår nettside med "my price" -etiketten som vises øverst i det enkeltstående hotellsøkeresultatet og i reisens sammendrag (inkludert prisopplysningene) som vises på høyre side av utsjekkingssiden. De overstrøkne prisene som vises i "min pris" hotelltilbudene refererer til prisene som tilbys av våre partnere før eventuelle rabatter.

Vi kan også tilby deg spesifikke Flash Sales-kampanjer avtalt i en begrenset periode med våre hotellpartnere, som inkluderer hotelltilbud av begrenset varighet som har spesielle vilkår, eller hotellpriser nøye utvalgt og direkte avtalt mellom oss og våre hotellpartnere. Disse kampanjetilbudene kan identifiseres på resultatsiden vår gjennom den spesifikke "Flash Sale-tilbud" -etiketten (farget i oransje) som er satt inn øverst i det relaterte hotellets søkeresultat, som også inkluderer den gjenværende tiden før Flash Sales-kampanjen utløper.

Vi har også en dedikert "Flash Sales"-nettside (tilgjengelig fra hjemmesiden til nettstedet vårt), hvor vi viser de tilgjengelige Flash Sale-hotelltilbudene, med de respektive betingelsene. Vær oppmerksom på at på hotelldetaljsiden viser vi også gyldighetsperioden for Flash Sales-kampanjen og reiseperioden som gjelder for å kvalifisere for rabatten som gjelder i henhold til Flash Sales-kampanjen. Du kan bare benytte deg av Flash Sales-tilbudene som gjelder på tidspunktet du kjøper hotellhotellen på nettstedet vårt. Hvert Flash Sales-tilbud vil også være avhengig av tilgjengelighet, avhengig av reisedatoene du har valgt og antall bestillinger du har bedt om. Denne tilgjengeligheten vil bli indikert for deg under bestillingsprosessen, og under alle omstendigheter før kjøpet er fullført. I tilfelle manglende tilgjengelighet av Flash Sales-tilbudet, vil du derfor bli omdirigert til de andre hotelltilbudene som er tilgjengelige på vår nettside.

På vår nettside kan vi også vise spesialtilbud, kalt "Top Secret® Hotels",som inkluderer nedsatte hotellpriser direkte levert av våre hotellpartnere. Top Secret® Hotels tilbyr deg muligheten til å velge området for hotellsstedet, mens hotellnavnet og de relaterte bildene er skjult i hotellets søkeresultat, og vi vil foreslå noen nedsatte alternativer som forblir ukjente under bestillingen og transaksjonen. Du vil først få vite navnet på det spesifikke hotellet og beliggenheten etter at bestillingen er bekreftet, når du mottar bekreftelses-e-posten fra oss (derav den "topphemmelige" karakteren av disse hotelltilbudene). Rabattene som brukes (minimum 10 % av den ordinære prisen, som også kan vises med en overstrykningspris) er basert på sammenligning mellom Top Secret®-hotellets rompriser og samme hotells rompriser, inkludert en matchende måltidplan som selges på nettstedet vårt når navnet er oppgitt "i klartekst". Rabattgarantien gjelder ikke for samme navngitte hotells direkte nettside når tidsbegrensede tilbud gjøres tilgjengelig.

Når det gjelder våre hotelltilbud, kan vi også tilby deg, der det er tilgjengelig, en såkalt “PRISGARANTI” tjeneste: spesielt hvis du bestiller et hotell eller en storbyferie (fly + hotell eller tog + hotell) på vår nettside, og du finner det samme hotellet eller den samme reisepakken til lavere pris på en annen nettside innen 24 timer etter bestilling, tilbakebetaler vi deg prisforskjellen via samme betalingsmåte som ble brukt under kjøpet.

Pakkereiser

Vi kan tilby forskjellige typer pakkereiser på nettstedet vårt (f.eks. fly + hotell, tog + hotell, fly + bil), kombinert dynamisk av oss eller av et annet lastminute.com-konsernselskap på grunnlag av dine valgte elementer (datoer og destinasjoner). De dynamiske pakkene selges til en inkludert/totalpris som vises "per person" og inkluderer mva. i henhold til gjeldende lovgivning.

Når du har valgt destinasjonen og datoene for reisen, kan du på resultatsiden velge blant våre hotellsforslag, hvor prisen allerede vil inkludere flyreisekomponenten. Vi vil angi den billigste hotellmåltidsplanen per person ved å spesifisere rom- og måltidsprisen, samt om den inkluderer et "gratis avbestilling-alternativ". Vær oppmerksom på at du kan velge en annen rom- og måltidstype på hotelldetaljsiden, før du fortsetter med bestillingsprosessen. På hotelldetaljsiden vil du se de forskjellige prisene som gjelder avhengig av rom- og måltidstype, samt avbestillingsvilkårene for hotell i tilfelle gratis avbestilling-alternativ er inkludert (for eksempel inntil hvilken dato hotellet/hotellen kan kanselleres gratis). Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du bestemmer deg for å avbestille innen den gratis avbestillingsdatoen, belastes du ikke for hotellrommet, men siden flyreisene dine ikke er inkludert i den gratis avbestillingsdelen av pakkereisen, er det ikke sikkert at du er berettiget til tilbakebetaling av flyreiseprisen, selv om flyselskapet kan refundere enkelte kostnader, hvis det fremgår av flyselskapets avbestillingsregler.

Eventuelle ekstra lokale skatter og resort-avgifter som skal betales, vil bli vist på hotelldetaljsiden, og må betales separat på hotellet ved ankomst. Skatt-/avgiftsbeløpet som vises er kun veiledende, siden vi konverterer beløpet som er formidlet til oss av leverandøren ved å bruke valutakursen som gjelder på bestillingsdatoen. Gitt at disse skattene/avgiftene betales i hotellets lokale valuta, kan det endelige beløpet variere avhengig av valutakursen som gjelder på ankomstdatoen. Etter valg av pakkereisetilbudet, viser vi også en hotellprisoversikt på etterfølgende detaljside gjennom et verktøytips satt rett under prisen på hvert rom og måltidstype (tilgjengelig via lenken "Skatter/avgifter som skal betales senere"), der vi angir romprisen og skattene/avgiftene som skal betales på hotellet.

På detaljsiden viser vi flybillettene vi mener er egnet for turen din (prisen er inkludert i hotellprisen som vises).

Der det er tilgjengelig, kan vi på søkeresultatsiden vår, etter pakkereisesøket ditt på nettstedet vårt, vise prisen inkludert vår tilleggstjeneste "Travel Extra Pack". I disse tilfellene inkluderer vi omtalen av denne tilleggstjenesten direkte i pakkereisens søkeresultat, ved å sette inn ordene "Travel Extra Pack Incl." med et verktøytips som tydelig forklarer hva den totale prisen som vises inkluderer: dvs. pakkereisens grunnpris, Travel Extra Pack-kostnaden, Travel Extra Pack-rabatten (brukt direkte på valgt bestilling, pluss en kupong som skal brukes for din neste tur. Derfor er prisene på pakkereisetilbudene som omfatter tjenesten Travel Extra Pack som vi viser deg på søkeresultatsiden, allerede inkludert rabatten som gjelder for en slik tilleggstjeneste. Vær oppmerksom på at hvis du foretrekker det, kan du velge pakkereisens grunnpris (uten tjenesten Travel Extra Pack) rett før betalingssiden på en dedikert nettside hvor vi viser begge pakkereisetilbudene.

Vær oppmerksom på at pakkereisenes tilbud også kan inkludere de rabatterte hotellprisene som gjelder etter Flash Sales-kampanjene som er forklart ovenfor i hotellers prisseksjon. I disse tilfellene vil pakkereisens pris allerede inkludere den rabatterte hotellprisen. Disse pakkereisetilbudene kan identifiseres gjennom etiketten for det spesifikke "Flash Sale-tilbudet" (oransjefarget), satt inn øverst i det relaterte pakkereiseresultatet, som også inkluderer den gjenværende tiden før utløpet av Flash Sales-kampanjen.

Der det vises en gjennomstreket pris på søkeresultatsiden for Dynamic Packaging, refererer beløpet du kan spare til avviket mellom flyreiser og overnatting bestilt separat, og ved bestilling sammen (som en pakke) i én transaksjon på nettstedet vårt, inkludert Travel Extra Pack. Legg merke til at priser og tilgjengelighet er heldynamiske, at sammenligningen utføres i sanntid og at dette når som helst kan endre seg når de reproduseres. Besparelsen som vises tar ikke hensyn til noen annen rabatt som kan være gjeldende, og ekskluderer eventuelle skatter og avgifter som må betales lokalt. Den prosentvise besparelsen som vises, rundes ned til nærmeste hele numeriske verdi uten desimaltegn, f.eks. vises 11,5 % som 11 % kun for illustrasjonsformål.

Ekstra produkt-/tjenestepriser

Vi tilbyr på vår nettside flere typer tilleggstjenester hvor prisene inkluderer kostnaden for tjenesten, våre gebyrer (hvis aktuelt) og mva. i henhold til gjeldende lovgivning. I særdeleshet:

 • Reiseforsikringsprodukter: de tilbys fra en tredjepartsleverandør og inkluderer våre prioriterte hjelpetjenester. Prisen på tjenesten vises vanligvis per person og per rute (eller bare per person, eller per bestilling).
 • Premium Service Package: denne tjenesten, levert av oss, lar deg lagre våre håndteringsgebyrer for ettersalgstjenester (endring av reisedatoer, tider, passasjernavn og/eller destinasjon; frivillig avbestilling; korrigering av navn, fødselsdato eller ID-dokumentdetaljer i bestillingen. Prisen på tjenesten vises per person og per rute (eller per bestilling).
 • FullFlex: dette er et produkt vi tilbyr som inkluderer følgende fordeler: 1) en elektronisk kupong til en verdi av 90 % av prisen på flyreisen/togbilletten opprinnelig kjøpt av kunden, og som kan brukes på hvilken som helst av lastminute.com Groups nettsteder, som et alternativ til den opprinnelige billetten for å legge inn en ny bestilling; 2) vi vil ikke belaste noen håndteringsgebyrer i tilfelle frivillig avbestilling eller endring av bestilling behandlet via lastminute.com Groups nettsteder. Prisen på tjenesten vises per person og per rute.
 • lm-gruppebillettpriser (Fleksibel og Premium): lm-gruppebillettpriser er tjenester vi tilbyr direkte, og som kan kjøpes fritt og frivillig av kunden i kombinasjon med hans/hennes flybillett. Enhver kunde som kjøper fleksibel Im gruppebillett, kan benytte seg av følgende tjenester som vi tilbyr etter salg: a. rabatt på gebyret pålagt av flyselskapet i tilfelle endring av dato og/eller tidspunkt for en flyreise; b. rabatt på våre håndteringsgebyrer; c. prioritert assistanse. Enhver kunde som kjøper Premium lm-gruppens billettpris vil, i tillegg til de ovennevnte assistansetjenestene etter salg, ha rett til å kansellere den kjøpte flyreisen og motta en elektronisk kupong for et beløp som tilsvarer 100 % av den totale prisen kunden har betalt, inkludert skatter og avgifter pålagt av flyselskapet. Denne kupongen kan brukes til å bestille en annen flyreise på et annet lastminute.com Group-nettsted i stedet for den opprinnelige flybilletten. Prisen på tjenesten vises per person og per rute.
 • Bagasje: i tilfelle du bestiller en flyreise eller en pakke, vil du under bestillingsflyten kunne se hvilken type bagasje som er inkludert i flyprisen. Vi gir deg muligheten til å legge til bagasje ved å betale et tilleggsgebyr fastsatt av flyselskapet, i tillegg til våre gebyrer for aktiviteten, som er synlig i den dedikerte widgeten. Prisen på tjenesten vises per person og per rute.
 • Blue Ribbon Bags: dette er en bagasjesporings- og hentetjeneste som tilbys av en tredjepartsleverandør (Blue Ribbon Bags, LLC). Prisen på denne Blue Ribbon Bags-tjenesten er et fast beløp som gjelder per passasjer, som vises i den relaterte widgeten i bestillingsflyten.
 • Bilutleie: Prisen på denne tilleggstjenesten leveres direkte av tredjepartsleverandøren og den vises per bestilling i den relaterte widgeten i bestillingsflyten.
 • Transfer: Prisen på denne tilleggstjenesten leveres direkte av tredjepartsleverandøren, og den vises per bestilling eller tur-retur per person i den relaterte widgeten i bestillingsflyten.
 • Setevalg: Denne tjenesten leveres av flyselskapet og lar deg velge sete på flyet i stedet for å ta det som blir tildelt automatisk av flyselskapet. Prisen som vises brukes per sete per rute og inkluderer våre agentgebyrer.
 • Innsjekking på nettet: Ved å velge denne tjenesten trenger du ikke å sjekke inn på nettet selv, da vi gjør det på dine vegne. Prisen på tjenesten vises per person og per rute.
 • Prioritert ombordstigning: Der det er gjort tilgjengelig av flyselskapet, vil ombordstigningsprosessen bli prioritert ved å velge denne tjenesten. Prisen på denne tilleggstjenesten settes per passasjer og inkluderer våre gebyrer.
 • ParkingGo: Prisen på denne betalte parkeringstjenesten i Italia leveres direkte av tredjepartsleverandøren, og den vises per bil i den relaterte widgeten i bestillingsflyten.
 • ViaMilano Parkering (Milano Malpensa lufthavn): Prisen på denne betalte parkeringstjenesten på Milano Malpensa lufthavn vises per bil.

Reisepakker for turoperatører

Vi kan tilby forhåndsdefinerte reisepakker på våre nettsteder levert av reisearrangørpartnere, hvor vi fungerer som mellommenn. Prisene på disse reisepakkene vises først "per person" på resultatsiden, før du avslutter bestillingen vil du se prisen i kassen for den valgte reisepakken, inkludert mva. i henhold til gjeldende lovgivning, samt våre formidlingsgebyrer og andre gjeldende skatter og avgifter. Når du har valgt destinasjonen og datoene for reisen, kan du på resultatsiden velge blant våre hotellsforslag, hvor prisen allerede inkluderer flyreisekomponenten. I hvert reisepakketilbud kan vi vise neste tilgjengelige avreisedato for prisen som er vist, hotellrom- og måltidsprisen som er inkludert i tilbudet, samt noen generelle opplysninger om hotellets funksjoner og beliggenhet. På detaljsiden viser vi hotell-/hotellsdetaljene, prisvilkårene (dvs. hva prisen som vises inkluderer og ikke inkluderer, avhengig av valgt reisepakketilbud), samt flybillettene turoperatørpartneren foreslår for turen din (prisen er inkludert i hotellprisen som vises).

Videre, hvor det er tilgjengelig, kan vi markere som "Spesialtilbud" de tilbudene våre reisearrangørpartnere kommuniserer, hvor prisen som er tilgjengelig for valgte datoer er billigere enn de høyeste prisene som er brukt på samme tur 15 dager før eller etter innsjekkingsdatoen (den høyeste prisen er indikert med overstrykningsprisen). I prissammenligningen ovenfor blir alle tilgjengelige detaljer om valgt reisepakketilbud tatt i betraktning (f.eks. hotell, avreiseflyplass, reisens varighet, hotellrom og måltidstype).

I noen tilfeller, hvor det tilbys av reisearrangørpartnerne, kan vi i det enkelte reisepakketilbudet vise informasjon knyttet til muligheten for å få en cashback-kupong ved å bestille dette tilbudet, som kan brukes til å kjøpe din neste tur på vår nettside.

Cruisepriser

På våre nettsider, der det er tilgjengelig, vil vi etter cruisesøket ditt vise deg den totale prisen på cruiset for alle de reisende som er inkludert i bestillingen, og det inkluderer de gjeldende avgiftene (som havneavgiftene og mva. i henhold til gjeldende lovgivning) og agentgebyr. På detaljsiden kan vi vise forskjellige priser basert på skipets lugartyper.

Vi kan også tilby rabatterte cruisepriser reservert for de kundene som er logget på deres "myClub" -konto. Disse rabatterte prisene kan identifiseres på vår nettside gjennom etiketten som vises øverst i cruisetilbudet, og av enkeltprisene som vises per skipets lugartype på detaljsiden.

Gjestenes og kundenes anmeldelser

Når det gjelder våre hotell- og reisepakketilbud, kan vi publisere et utvalg av gjesteanmeldelser fra det aktuelle hotellet/hotellsstedet (selv når det er inkludert i en reisepakke). Vær oppmerksom på at disse gjestenes anmeldelser samles inn, velges og oppsummeres av en tredjeparts leverandør (kalt TrustYou) og leveres av forbrukere kontaktet av TrustYou eller av partnere for sistnevnte. Vær oppmerksom på at TrustYou ikke distribuerer eller publiserer ordrett gjengitte sitater og anmeldelser fra gjester.

Derimot oppsummerer TrustYou Meta Review innsikt fra gjestenes tilbakemeldinger. Disse oppsummeringene er laget av TrustYou på grunnlag av verifiserte anmeldelser samlet inn av sistnevnte på nettet. TrustYou erklærer at alle kilder til gjesteanmeldelser har iverksatt tiltak for å sikre et lag av verifisering for å forhindre falsk innhold.

Anmeldelsene fra TrustYou på nettstedet vårt er ikke begrenset til våre direkte kunder, og følgelig - når det gjelder verifisering av påliteligheten til personen som ga anmeldelsen - stoler vi på verifiseringsprosessen utført av TrustYou og/eller dets partnere. Videre har vi ikke engang kontroll over gjestenes anmeldelser levert av TrustYou for hvert spesifikt hotell/hotellssted. TrustYou bestemmer hvilke anmeldelser, positive eller negative, de gir oss.

Hver vurderingsscore er mellom 1 og 5, og hotellvurderingen er gitt med hensyn til forskjellige parametere og/eller gjestesegmenter (vist i prosent), f.eks. ved å ta hensyn til alle gjestespråk (ved også å vise de forskjellige språkene som er vurdert) og gjestenes familiestruktur (dvs. om de har reist som par, alene eller som familie, eller i forretningsøyemed). Du kan også filtrere de forskjellige gjesteanmeldelsene basert på ovennevnte parametere og/eller gjestesegmenter.

Videre kan vi også publisere anmeldelser fra kundene våre som samles inn gjennom en annen tredjeparts leverandør (kalt Trustpilot) etter at bestillingen er gjennomført av kundene våre og/eller etter reisens slutt. Vi kan samle inn denne typen kundeanmeldelser på to forskjellige måter:

 1. samle inn uoppfordrede anmeldelser fra Trustpilot-plattformen. Det er anmeldelser skrevet av våre kunder på eget initiativ på plattformen. I så fall må de ha opprettet en Trustpilot-konto tidligere for å kunne publisere anmeldelser på ovennevnte plattform. Når det gjelder verifisering av påliteligheten til personen som skriver vurderinger på Trustpilot, stoler vi på verifiseringsprosessen utført av Trustpilot, som ber sine anmeldere – i tillegg til å opprette en Trustpilot-konto – om å verifisere identiteten sin ved å fullføre en spesifikk verifiseringsprosess for å bli verifiserte anmeldere på Trustpilot. Vær oppmerksom på at denne verifiseringsprosessen ikke er obligatorisk, men Trustpilot oppfordrer sterkt til slik identitetsverifisering for å fremme åpenhet for både bedrifter og anmeldere (mer informasjon om denne identitetsverifiseringsprosessen for Trustpilot er tilgjengelig via denne linken);
 2. i tilfelle vi ikke allerede har en uoppfrodret anmeldelse fra kunden, sender vi en invitasjon til kontaktpersonen for bestillingen (som er personen som gjennomførte bestillingen på nettsiden vår for alle reisende) hvor vi ber vedkommende om å gi oss sin anmeldelse på Trustpilot angående reisepakken som er bestilt via nettsiden vår. I disse kommunikasjonene inkluderer vi en API-verifiseringslenke som kobler kunden til Trustpilot-plattformen og lar kunden sende inn anmeldelsen sin uten å be vedkommende om å opprette en spesifikk Trustpilot-konto. I dette tilfellet verifiserer vi at anmeldelsen er ekte ved å sende en undersøkelse til kundene våre direkte etter bestillingen på nettsiden vår eller når de kommer tilbake fra reisen.

Innholdet i disse anmeldelsene kan gjelde bestillingsprosessen på nettsiden vår, beskrivelse av reisen etter kundens retur og/eller vår kundeservice. I begge tilfellene nevnt ovenfor blir kundene bedt om å gi en vurdering ved å bruke en skala fra 1 til 5. Deretter publiserer vi anmeldelsen og viser bare kundens navn, vurderingen som ble gitt og eventuelle kommentarer. Vær oppmerksom på at for formålet nevnt ovenfor, vi vanligvis bare publiserer positive kundeanmeldelser, både uoppfrodrede og/eller som svar på vår invitasjon, for å fremheve fordelene som våre kunder kan nyte godt av ved å kjøpe våre reisetjenester.

Når det gjelder cruise-tilbudene våre, kan vi på detaljsiden publisere en liste over kundenes anmeldelser som gjelder for det spesifikke cruiset. Disse anmeldelsene samles inn direkte fra våre kunder som har kjøpt et cruise eller en reisepakke (som består av cruise + flyreise) på vår nettside. Vi verifiserer at anmeldelsen er ekte ved å sende en undersøkelse til kundene våre etter hjemkomsten, om skipets lugar og matkvalitet, samt servicen om bord, personalet om bord og aktivitetene for barn. Kundene blir bedt om å gi en vurdering ved å bruke en skala fra 1 til 5.

Merk at før vi publiserer anmeldelsen, foretar vi en forhåndskontroll av innholdet i anmeldelsen som er sendt inn av kunden for å verifisere om grammatikken i anmeldelsen er korrekt, eller om den inneholder hån, seksuelle referanser, hatefulle ytringer, diskriminerende bemerkninger, trusler eller referanser til vold, eller andre upassende bemerkninger. Bare i disse tilfellene kan vi gripe inn i innholdet i anmeldelsen som er sendt inn.

Etter ovennevnte kontroll av innholdet går vi videre med publisering av anmeldelsen ved å vise bare navnet og den første bokstaven i etternavnet til kunden. Merk at vi vurderer både positive og negative anmeldelser (bortsett fra dem som for eksempel inkluderer hån eller andre upassende bemerkninger, som blir utelukket av oss).